Results 1 to 3 of 3

Thread: Reviving The Marvel G-400 TV

  1. #1

    Default Reviving The Marvel G-400 TV

    I have had considerable success in reviving the G-400. It is just to have someting to do beside fishing, at my late age. I have managed to get the graphics card going including the DualHead feature and DVDMax is OK too. This is all thanks to Addis's WinXP patched drivers.
    The remaining problem is playing DVDs, because I'm getting a very dark picture on WMP 11. All other file formats are playing fine. The DVD picture is dark on WMP 11 but is normal TV. I'm not interested is capturing so I don't have to install the tools. I have a separete PCI card for capturing. Trying to adjust the brightness and contrast on WMP 11 is no use because they just bounce back. Any ideas about this ?
    Also, does anyone around still have the Flying Dutchman's Macrovision Patch ?

    Problem solved ! Thanks anyways.
    Last edited by Debbie; 20th May 2011 at 03:41.
    We pass this way only once. Make the most of it !

  2. #2
    MURCer
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Sarajevo
    Posts
    547

    Default

    What happens in other players?

    I would try VLC.

    If I can remember correctly, Macrovision protection was removed already in my patched driver.

  3. #3

    Default

    Thank you Addis for your reply. Yes your patch also has the Macrovision hack.
    What has been bothering me was the fact that in WMP all DVDs played very dark. While in other players the picture was fine.
    Well, I discovered what was wrong. I had to register an *.ax file to corrrect the issue in WMP.

    I used this code in a reg file:

    Windows Registry Editor Version 5.00

    "Content Type"="application/x-msdownload"

    [HKEY_CLASSES_ROOT\.ax]
    @="axfile"

    [HKEY_CLASSES_ROOT\axfile]
    @="AX"

    [HKEY_CLASSES_ROOT\axfile\Shell\Register\command]
    @="regsvr32.exe \"%1\""

    [HKEY_CLASSES_ROOT\axfile\Shell\UnRegister\command]
    @="regsvr32.exe /u \"%1\""

    After execution, I registered the NeVideo.ax in Nero Vision and WMP got working fine. Now I have everything working.
    Last edited by Debbie; 22nd May 2011 at 10:09.
    We pass this way only once. Make the most of it !

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Marvel G-400 TV
    By sjoeze in forum Desktop Video
    Replies: 10
    Last Post: 18th August 2002, 11:07
  2. something for the pros (Marvel 400)
    By macisback in forum Desktop Video
    Replies: 0
    Last Post: 3rd February 2002, 15:24
  3. PAL-resolution on Marvel 400?
    By tokra in forum Desktop Video
    Replies: 2
    Last Post: 13th January 2000, 05:28
  4. PCI Marvel 400, When???
    By jharley in forum Matrox Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 28th October 1999, 15:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •