Results 1 to 2 of 2

Thread: Installing Via 4 in 1 drivers

  1. #1
    mini MURCer
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Vancouver, British Columbia, Canada
    Posts
    4

    Angry g550 opengl and d3d problems

    I was using a g400 (single head 32 Mb) and it worked just fine playing almost all games.

    I just replaced the g400 with a g550 and I cant play any of my favorite games at all.

    OpenGL games simply tell me that they cant initialize an OpenGL surface and D3D games run painfully slow (less than 5 fps).

    I used the matrox uninstall utility to remove all of the old drivers first.


    Any advice would be very appreciated....

    Edit Sasq: Thread coppied from Games, posts have been deleted to save space. Original Title also changed
    Last edited by Sasq; 17th December 2001 at 00:04.

  2. #2
    Super MURCer Greebe's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Bradenton, Florida
    Posts
    8,564

    Cool

    1. Goto control panel and use the add/remove Matrox Graphics software.
    2. Reboot directly into safe mode.
    3. Go into device manager and delete all display adapters and monitors.
    4. Reboot and go in your system BIOS.
    5. Be sure that USB is enabled, PNP OS set to YES, Assign IRQ to VGA enabled and AGP aperture size set to 256 or the highest.
    6. Boot in normal mode.
    7. Upon detection of the card install drivers for standard VGA adapter from windows list only. Do not install Matrox drivers at this point.
    8. Install the latest 4 in 1 patch rev 4.33 from VIAs website www.viatech.com
    9. Reboot.
    10. Install the latest Matrox drivers
    11. reboot and configure as needed.

    You may also want to grab MTST Utility for a bit of tweaking if neccessary.

    Edit Sasq: removed older driver links
    Last edited by Sasq; 17th December 2001 at 00:02.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Un-installing VIA drivers
    By Belwarrior in forum General Hardware/Software
    Replies: 6
    Last Post: 28th August 2002, 05:56
  2. Problems installing the drivers
    By albatorsk in forum Matrox Hardware
    Replies: 28
    Last Post: 26th July 2002, 17:15
  3. Installing older drivers?
    By kriskirk in forum Matrox Hardware
    Replies: 7
    Last Post: 18th March 2001, 05:57
  4. Un-Installing old S3 Virge drivers
    By Dentaku in forum General Hardware/Software
    Replies: 0
    Last Post: 22nd January 2000, 07:08
  5. Uninstalling and Installing new drivers
    By TRDLE in forum MURC Gaming
    Replies: 1
    Last Post: 6th November 1999, 18:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •