PDA

View Full Version : P3V4x+G400+sblive



SHuKTuNG
2nd May 2000, 17:53
ive fresh installed win98 to a P3V4X with G400 video card and intel 667 Mhz Piii.... installed the 4in1 ver 4.17 drivers and then G400max 5.25 driver. it locked up after a few minutes in the desktop. so i decided to change the video card driver to 5.30... uninstalled the 5.25 and restarted, after that it booted very slow and locked up before it gets in to windows desktop... wht did i do wrong? all the bios settings are on default... i hve to no irq conflict.

so then reinstalled windows (fresh) but still it doesnt get to windows after installing the 4in1 drivers. i dont think this is common... so i turn to you guys for ideas or some advice... thnx

Shuktung

DuRaNgO[MU]
2nd May 2000, 20:59
you may want to reinstall <A HREF="http://download.microsoft.com/download/win98SE/Update/7.0a/W9X/EN-US/DX7Aeng.exe" TARGET=_blank>
dx7.0a</A> http://forums.murc.ws/ubb/wink.gif
it's about 6mb
jim

------------------
Abit BE6 with P3 500 @ 5*133=667 and climbing!
14.6 gb Maxtor ata66 and 128mb pc-133 ram
G400 vanilla 32mb @ 168/210
Sblive with Altec Lansing speaker combo
384k DSL and Realtek nic
Windows 98se with DX7a
Worn out reset button :O)

SHuKTuNG
2nd May 2000, 21:53
ic... but how can i boot? using safe mode?
and wht shud be my bios settings?

SHuKTuNG
3rd May 2000, 18:24
ive installed windows98 again.. fresh and installed the 4in1 driver ver 4.17... just these drivers... it restarted very slow and locked up... hit the reset button... and booted slow so, gets to windows desktop. why does it boot so slow? i hve a 13.6gig quantum HD ATA66.... i unsinstalled the 4in1 4.17 and installed ver 4.20 4in1. rebooted ok and fast. wht version of PD shud i install with this 4.20 drivers?

thnx

Rick
4th May 2000, 05:27
You should use the 4.17 version for the AGP GART driver. The 4.20 slows down performance. I've running the current Matrox drivers. If you have a network card installed that will slow down bootup.

------------------
ASUS P3V4X,Celeron 366@550, 2.26v, 128mb PC133 Crucial RAM, G400 DH, Maxtor 7200rpm 10GB, 4.3GB Fujistu, Creative 24x, Creative X-Gamer, NIC (DSL baby!), ISA Modem

cancer
4th May 2000, 06:36
IceStorm, i was just reading through your system spec when i came across this;


My BIOS is set as follows:

- AGP speed is at 2x
- UWSC <- whatever the setting is that isn't UC
- AGP Apeture is set to 256MB
- AGP Fast Writes are enabled.
Now as you'll see i've got pretty similar specs as yourself(in Signature), however i didn't realise G400max supported USWC (uncacheable, speculative write combining) nor did i realise it supported AGP Fast Writes are enabled. I thought Fast Writes is only used for GeForce based graphics cards.
Don't get me wrong, i'm only commenting on what i heard, if this is how you've set your bios, i'll try the same on mine.
Cheers.



------------------
Aopen HX08 full tower case, Asus P3V4X bios 1.04beta, P!!! FC-PGA 550e @733, 160M pc100 sdram, Matrox G400MAX bios 1.4 PDesk 5.52.015, Seagate 28.5G Ultra ATA66 7200rpm HD, Pioneer 103s DVD 6X/32X drive, SB AWE64 Gold ISA sound card, SMC pci ethernet adaptor, Castlewood Orb 2.2G media drive, Nortel 100 cable modem, Mitsubishi 1995 19in monitor, occasionally use dualhead for dvd on a Sony 80cm Wega TV, MS natural keyboard, MS Intellimouse Explorer,
Win98SE 4.10.2222A, DX7a.

cancer
4th May 2000, 09:25
One more thing IceStorm, what type of ram are you using in you system? Are you running the memory at the full FSB or do you have the +33/-33 setting switched on?

------------------
Aopen HX08 full tower case, Asus P3V4X bios 1.04beta, P!!! FC-PGA 550e @733, 160M pc100 sdram, Matrox G400MAX bios 1.4 PDesk 5.52.015, Seagate 28.5G Ultra ATA66 7200rpm HD, Pioneer 103s DVD 6X/32X drive, SB AWE64 Gold ISA sound card, SMC pci ethernet adaptor, Castlewood Orb 2.2G media drive, Nortel 100 cable modem, Mitsubishi 1995 19in monitor, occasionally use dualhead for dvd on a Sony 80cm Wega TV, MS natural keyboard, MS Intellimouse Explorer,
Win98SE 4.10.2222A, DX7a.

SHuKTuNG
4th May 2000, 16:05
so i just have to uninstall the AGP GART from 4.20 and install the AGP GART from ver 4.17...

how abt bios settings?

Cmag
4th May 2000, 20:58
Cancer,

From what I understand, the G400 does support USWC, but doesn't support fast writes.

Cmag

------------------
Consequences smonsequences, as long as Iím rich

Cmag
4th May 2000, 20:59
Cancer,

From what I understand, the G400 does support USWC, but doesn't support fast writes.

Cmag

------------------
Consequences smonsequences, as long as Iím rich

SHuKTuNG
5th May 2000, 01:11
hey guys shud i set 1/1 for my sdram?