PDA

View Full Version : Crysis Demo is out!



Mehen
26th October 2007, 22:50
And it weighs in at a massive 1.77GB!

Mehen
27th October 2007, 01:24
Pretty good, unfortunately can't run it silky smooth and still have it look good. At 1280 medium settings as soon as the action starts up it slows down to the point where its quite annoying on my system. At lower settings it just doesn't look good at all :(

Those of you that have spent $$$ will have something to really stress your PC with :)

Tom
27th October 2007, 15:55
Those of you that have spent $$$ will have something to really stress your PC with :)
We'll see....I'll download the demo and try it tonight.

Mehen
27th October 2007, 18:56
They say Quad Core is a big help :)

Tjalfe
28th October 2007, 07:18
downloading now.. gettin around 1MB/sec from the Nvidia server :D:D:D

Tjalfe
28th October 2007, 21:46
OK, installed the demo, running it in DX10 mode with the X64 executable in Vista Ultimate edition on a C2D E6600, 2GB DDR2 800MHz, and a 512MB HD2900XT.. and it runs like crap. I had it in 1280x900 resolution and had it autodetect the best settings. It stalled on me all the time, sometimes for several seconds. The hdd was going a fair bit, so I wonder if this is Vista doing housekeeping in the background, when all it should be doing is give the game as much CPU time as possible. My brother tried it on his identical machine, but in XP and it ran OK in 1024x768.

Tom
29th October 2007, 17:21
it runs like crap
Agreed...I thought that I should be able to go 1680x1050 on "High" settings with my set up.
All I can say is that it runs "o.k."...not bad, not great...just "o.k.". I am disappointed.

DGhost
29th October 2007, 17:48
I'd like to point you all to a recent HardOCP article (http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQxMCwzLCxoZW50aHVzaWFzdA==) that partially covers performance and what they consider playable. Verdict seems to be that no matter what you are running, it runs a little like piss...

Mehen
30th October 2007, 00:46
Did you guys get the nvidia crysis optimized driver?

Tjalfe
30th October 2007, 08:02
If you can point me to the Nvidia optimized drivers for the ATI HD2900XT, I will defenitely try them ;)

Tom
30th October 2007, 08:49
Did you guys get the nvidia crysis optimized driver?
I was using ForceWare 169.01 Beta...

I see that NVIDIA has again put out some new beta drivers...ForceWare 169.04 Beta.
I'll have to test them out tonight.

p.s.
@Tjalfe
You are kidding about using the NVIDIA drivers on your ATi Radeon, correct?

Tjalfe
31st October 2007, 14:38
I did have a ;) smilie in there :D
I am well aware which drivers work on what

Tom
31st October 2007, 16:28
I did have a ;) smilie in there :D
I am well aware which drivers work on what
Just making sure! :cool:

Tjalfe
28th November 2007, 13:44
well, I have now played the first couple of levels of the retail version. Even though I have been reading that it should be slower than the demo, I am getting the opposite. It is very playable at the same resolutions as the demo. Since starting the retail version, I have also upgraded teh CPU and memory, due to very good deals :).. now have 4GB DDR2-800.. could not help it with the RAM at $125CDN for 2x2GB :)

Evildead666
29th November 2007, 05:14
Quad core makes a huge difference.

I have a highly clocked dual core (or 2x1) and a friend of mine has the q6600 at stock.

In the CPU benchmark, he's in the 40's at 1680x1050.
I have trouble getting above 30.

We both have 8800GTS's (he has 320Mb, i have 640) and he has 3Gb of mem, and I have 2Gb. Both DDR2...

I suspect I am beginning to be CPU limited....