PDA

View Full Version : Wich Bios ver for Msi 745 Ultra?



Technoid
18th September 2002, 14:56
Wich one works best ?

Greebe
18th September 2002, 15:26
For most version 1.3, but if you have good PC2700DDR then go for 1.5

Technoid
19th September 2002, 02:02
Thanks :D
I only have 2100DDR so I'l go for 1.3 :D

Pace
19th September 2002, 03:12
I've got Samsung 2700. 1.5 for me then?

K6-III
19th September 2002, 03:55
Probably....

Gurm
19th September 2002, 05:41
Bios revs 1.4 and 1.5 have... "issues" with certain chip/memory combinations, causing the machine to take forever to boot whilst trying to step through timing combinations, regardless of what you set things to in the BIOS.

For many users, including myself, the only acceptable BIOS thus far has been 1.3 - however some people CANNOT use 1.3 because there are timing bugs with very fast RAM, so if 1.3 don't cut it for you, try 1.5 instead.

- Gurm

Pace
19th September 2002, 09:11
Or I'll maybe just stick with 1.0 then :)

Gurm
19th September 2002, 10:14
No, 1.0 is hella buggy. You MUST go to 1.12 beta at the very least. 1.3 is highly recommended.

- Gurm

Pace
19th September 2002, 16:28
What's wrong with 1.0? I ain't had any problems yet. Thanks, P.

Gurm
19th September 2002, 16:59
Really? And it keeps your memory and CPU and FSB speeds when you hit the reset button? You're lucky!

- Gurm

Rob(QG)
19th September 2002, 22:51
I'm on 1.0 as well - didn't see any point to sorting the memory timing "bug" as it only happens if you reset the pc before it has finished POSTing.

There seemed to be some discussion as to whether this was a bug or a safety feature for when the speeds are set to high to successfully POST.

As I am intending to start bumping the FSB speed (when the weather is cooler:D ) it seemed like a handy feature to have.

Gurm
20th September 2002, 04:28
Rob - problem is that it happened at normal stock speeds, and often whenever you rebooted, not just when you rebooted and it hadn't finished posting yet.

Or let's say that you interrupt POST to hit del and enter the bios... when it restarts it "hasn't finished post" and therefore blows away all the changes you just made in the bios.

- Gurm

Technoid
20th September 2002, 06:33
Originally posted by Gurm
Rob - problem is that it happened at normal stock speeds, and often whenever you rebooted, not just when you rebooted and it hadn't finished posting yet.

Or let's say that you interrupt POST to hit del and enter the bios... when it restarts it "hasn't finished post" and therefore blows away all the changes you just made in the bios.

- Gurm

Wich is frigging irritating!

We have an ASUS at work that does the same....

Rob(QG)
20th September 2002, 09:20
Ah right - never actually seen that one myself.

The times I have seen it is when I want to go into the bios and forget to hit DEL in time - so hit Ctrl-Alt-Del while BIOS is still doing stuff.

Agree about it happening at stock speeds tho (133/133 in my case) - resets to 100/100.

That's the only way I have managed to get it to happen.

Technoid
1st October 2002, 13:52
I got my hands on two Apaccer 256 CL2 PC2100 dimms and when I use them W2K won't boot!
Says it can't read the registry (the usual bad memmory story...)

Shpould I try Bios ver 1.5 before a can the mem?