PDA

View Full Version : Is the new forum cool?



SteveC
3rd July 2001, 15:24
I think it is! What about you?

Jorden
3rd July 2001, 15:38
With wide open FAQs forum and lots of things to look through and tell Ant about, yes I think this one looks cool
:D

Jord.

Taz
3rd July 2001, 15:59
It gets my thumbs up :D

Novdid
3rd July 2001, 17:24
Well it's different.

It needs some time to get used to.

alekz
3rd July 2001, 17:55
It's FAAAAAAAAAAST!!! :D :D Great job!

ALBPM
3rd July 2001, 18:02
Nice Job Ant!!!!!!!!:D :D :D

Greebe
3rd July 2001, 21:56
I like very much, but a a tad too busy. It may scare mini's and newcomers off.:(


Quick, let's raid the FAQ Forum!!! :p

Ant
3rd July 2001, 23:15
And <b>you</b> are complaining about that! ;)



Originally posted by Greebe
I like very much, but a a tad too busy. It may scare mini's and newcomers off.:(

RoGuE
4th July 2001, 00:08
Definately an improvement. vBulletin has grown on me since I first saw/used it. Well done Ant.

Might as well test a smilie or two while I'm here ;) :) :D

[edit] corrected spelling :eek:

Technoid
4th July 2001, 02:36
Of course it's Great!

Novdid
4th July 2001, 06:19
And you are complaining about that!

A good indication that people here knows eachother.:)

Admiral
4th July 2001, 06:42
It's different, it's fast and... well I'm starting to like it .

Great job Ant ;)

cjolley
4th July 2001, 09:42
Oh yes. ;)
chuck

Frankfurt
4th July 2001, 09:52
yep yep, the speed is much nicer, sometimes the old forums would take five minutes to load up!!!

Ovi
4th July 2001, 13:08
It's totally fantabulous!!!!!!

Cheers :)
Ovi

KvHagedorn
4th July 2001, 19:59
As far as I'm concerned, the new forums absolutely rock, and so does Mr. Anthony Pitt. Awesome job, Ant! Thank you!

impact
5th July 2001, 04:01
Ahhh.. MURC finally upgraded to the state-of-the-art forum engine...

Alec
5th July 2001, 06:03
Very well, Ant. Definetly worth the upgrade. Good job.:)


I really liked that "embarassed" red-cheeked smilie... well, you canīt have it all...

Ali
5th July 2001, 14:20
So much faster its not funny.

WEll done.

impact
6th July 2001, 06:09
You're joking, right?

Novdid
6th July 2001, 08:27
Well got finally used to it and I can now say that the forums are much better than before!!!:cool: :cool:

Patrick
10th July 2001, 11:18
Ummm, am I the only one who finds this new format much slower? :(

I have an ADSL connection and it takes about 10 seconds for the pages to completely appear. They sorta appear in layers with all the icons appearing last. Posting is also a challenge as everything just seems to hang for 30 seconds or more.

I'm running W98SE with IE5.

I like the look and the features of the new setup, but unfortunately for me the old forum was MUCH faster.

Ant
10th July 2001, 11:35
Yep certainly looks like you are the only one ;)

Must be some issue from your ISP to the new server. For me the server is almost exactly twice as fast via a ping than the old one, there are far fewer hops for me to get there. I'm in the UK the new server is based on the East coast of the US.

Wulfman
10th July 2001, 11:38
he is not the only one.. sometimes the pages are loading really slow (especially the icons..)

but I would say it's about as fast as the old one for me (the first day it was REALLY fast, but since then...)

mfg
wulfman

Ant
10th July 2001, 11:44
Must be routing issues it sure ain't the server.

Patrick
10th July 2001, 11:49
I've been away up the coast in the wilds of BC for the last two weeks, so I haven't had much of a chance to use the new forums. Could be that I've simply poked around at a "bad" time since I've returned.

I know there's quite a few forum members from my area on the west coast of Canada. I'd be interested in seeing feedback here from them if they are also using an ADSL connection through Telus and whether or not they are experiencing any problems like I am with these new forums.

By the way Ant, along with everyone else I also thank you for your efforts here at this site.

Ant
10th July 2001, 11:58
Patrick its worth using a little prog that I use called HyperTrace this will do a traceroute from you to a server, show you how many hops in between and identify any bottle necks en route. You can grab it from:

http://www.analogx.com/contents/download/network/htrace.htm

At present I get a ping of 110ms to the new server, to the old GA one it was around 240. You can ping the server from a command prompt i.e ping forums.murc.ws

Wulfman
10th July 2001, 12:14
1 40 ms 42 ms 41 ms LINZCR22.highway.telekom.at [172.18.89.117]
2 40 ms 40 ms 47 ms LIX1.highway.telekom.at [172.19.89.125]
3 40 ms 40 ms 45 ms LIX2.highway.telekom.at [195.3.68.166]
4 44 ms 40 ms 48 ms AUX3-LIX2.highway.telekom.at [195.3.68.170]
5 44 ms 49 ms 44 ms IIX.highway.telekom.at [195.3.68.225]
6 60 ms 54 ms 59 ms mi5-telekom-aus-1-at.seabone.net [195.22.205.33]

7 175 ms 172 ms 174 ms so-2-1-0.ar2.NYC2.gblx.net [208.48.33.5]
8 172 ms 176 ms 180 ms pos4-0-622M.cr1.NYC2.gblx.net [208.48.234.201]
9 177 ms 170 ms 175 ms pos0-0-2488M.br2.NYC2.gblx.net [208.48.234.190]

10 194 ms 188 ms 185 ms sl-bb1-nyc-1-0-0-155M.sprintlink.net [144.232.17
1.129]
11 186 ms 190 ms 189 ms sl-bb22-nyc-1-0.sprintlink.net [144.232.13.203]

12 200 ms 198 ms 198 ms sl-bb22-pen-10-0.sprintlink.net [144.232.9.70]
13 195 ms 194 ms 190 ms 144.232.5.78
14 194 ms 195 ms 196 ms 144.232.5.194
15 214 ms 213 ms 208 ms sl-burst-2-0.sprintlink.net [144.232.191.26]
16 215 ms 224 ms 223 ms matroxusers.com [65.166.52.167]

Ant
10th July 2001, 12:23
This is mine, you can see the different routes taken between your ISP and Sprint which connects into burst.net

1 <10 ms <10 ms 10 ms 192.168.0.1
2 10 ms 10 ms 10 ms 172.18.159.254
3 30 ms 10 ms 10 ms not-cam1-b-s10.inet.ntl.com [62.254.1.25]
4 10 ms 10 ms 20 ms not-core-b-pos200.inet.ntl.com [62.254.0.201]
5 10 ms 30 ms 10 ms not-t2core-b-pos41.inet.ntl.com [62.254.0.238]
6 10 ms 10 ms 20 ms lee-bb-a-so-300-0.inet.ntl.com [62.254.0.110]
7 20 ms 20 ms 20 ms win-bb-a-so-200-0.inet.ntl.com [62.253.187.246]
8 20 ms 20 ms 30 ms gfd-bb-a-so-010-0.inet.ntl.com [62.253.188.254]
9 60 ms 20 ms 20 ms above-ntl-stm16-2.lhr1.above.net [208.185.188.29]
10 90 ms 100 ms 91 ms lga1-lhr1-stm4-3.lga1.above.net [208.185.188.98]
11 90 ms 90 ms 90 ms core3-core2-oc48.lga1.above.net [208.184.233.218]
12 90 ms 90 ms 100 ms sl-gw9-nyc-0-1-155M.sprintlink.net [144.232.173.21]
13 90 ms 91 ms 100 ms sl-bb20-nyc-11-1.sprintlink.net [144.232.7.93]
14 90 ms 100 ms 120 ms sl-bb20-pen-10-0.sprintlink.net [144.232.18.37]
15 90 ms 100 ms 90 ms 144.232.5.42
16 90 ms 100 ms 100 ms 144.232.5.198
17 120 ms 120 ms 111 ms sl-burst-2-0.sprintlink.net [144.232.191.26]
18 120 ms 130 ms 130 ms 65.166.52.167

Pneumatic
10th July 2001, 13:26
Love the new forums.

Miss the spel chekr. :)

Indiana
10th July 2001, 13:46
The new forum is much faster here as well. The old one sometimes was near to unbearable...

Still not one "No way!" vote. I guess this result should be clear enough, we might have to put a few "No way!" votes to make the result look more uncensored... :D

P.S.: Ant, any chance to get the spell-checker added to this new forum?

Patrick
10th July 2001, 14:16
Shortly after I last posted, my server (Telus) went completely offline.:rolleyes: When I finally regained internet access again, I found to my delight that the forum pages here now appear MUCH more quickly.:) I ran the HyperTrace test anyway and here's my results.

-1) 64.180.96.254,10ms,None
-2) 209.53.4.97,10ms,None
-3) 204.174.217.4,12ms,None
-4) 204.174.218.157,28ms,None
-5) 205.233.111.218,27ms,None
-6) 144.224.12.1,62ms,sl-gw10-che-0-1.sprintlink.net
-7) 144.232.15.145,62ms,sl-bb20-che-3-0.sprintlink.net
-8) 144.232.18.190,61ms,sl-bb22-chi-11-1.sprintlink.net
-9) 144.232.18.54,268ms,sl-bb20-nyc-11-0.sprintlink.net
10) 144.232.18.37,82ms,sl-bb20-pen-10-0.sprintlink.net
11) 144.232.5.42,81ms,None
12) 144.232.5.198,81ms,None
13) 144.232.191.26,102ms,sl-burst-2-0.sprintlink.net
14) 65.166.52.167,103ms,forums.murc.ws

If the forum seems to slow down again, I'll run the test a second time to see where the problem is. Thanks Ant.

Pneumatic
10th July 2001, 14:51
It seems to me that the new forums run slower. Does this tell you anything? I have no clue what all of this means.


1,10.64.101.1,11ms,None,----
2,65.10.47.81,11ms,r2-fe1-0.plano1.tx.home.net,----
3,10.0.194.81,10ms,None,----
4,24.7.74.69,12ms,c1-pos11-0.dllstx1.home.net,----
5,24.7.64.161,15ms,c1-pos5-0.tulsok1.home.net,----
6,24.7.64.149,23ms,c1-pos3-0.omahne1.home.net,----
7,24.7.64.138,25ms,c1-pos1-0.desmia1.home.net,----
8,24.7.64.166,31ms,c2-pos1-0.chcgil1.home.net,----
9,24.7.77.169,30ms,c1-pos5-0.chcgil1.home.net,----
10,144.232.189.33,113ms,sl-gw22-chi-2-0.sprintlink.net,----
11,144.232.10.13,118ms,None,----
12,144.232.26.97,147ms,sl-bb22-chi-15-0.sprintlink.net,----
13,144.232.18.54,169ms,sl-bb20-nyc-11-0.sprintlink.net,----
14,144.232.18.37,171ms,sl-bb20-pen-10-0.sprintlink.net,----
15,144.232.5.42,171ms,None,----
16,144.232.5.198,176ms,None,----
17,144.232.191.26,196ms,sl-burst-2-0.sprintlink.net,----
18,65.166.52.167,191ms,forums.murc.ws,----

Wulfman
10th July 2001, 15:11
you have a bad connection to sprintlink...

mfg
wulfman

Liquid Snake
10th July 2001, 22:18
Actually, the only time I've noticed the new forums being slow is when editing a post. After I hit submit changes, it pauses for a short time (~3-5 seconds) before I get the confirmation page. When posting, it pops up almost right away (1 second or less).

Here, you can see the traceroute of someone who lives very close to the server :D

Tracing route to forums.murc.ws [65.166.52.167]
over a maximum of 30 hops:

1 <10 ms <10 ms <10 ms 192.168.1.1
2 10 ms 20 ms 20 ms sdsl-64-7-27-1.dsl.nyc.megapath.net [64.7.27.1]
3 <10 ms 10 ms 10 ms 216.35.48.241
4 <10 ms 10 ms 10 ms dcr04-g15-0.jrcy01.exodus.net [216.32.223.65]
5 <10 ms 10 ms 10 ms ibr03-g3-0.jrcy01.exodus.net [216.32.223.86]
6 10 ms 10 ms 20 ms sl-gw9-nyc-7-1.sprintlink.net [144.232.173.77]
7 10 ms 10 ms 20 ms sl-bb20-nyc-11-1.sprintlink.net [144.232.7.93]
8 10 ms 20 ms 10 ms sl-bb20-pen-10-0.sprintlink.net [144.232.18.37]
9 10 ms 20 ms 10 ms 144.232.5.42
10 10 ms 20 ms 10 ms 144.232.5.198
11 40 ms 30 ms 40 ms sl-burst-2-0.sprintlink.net [144.232.191.26]
12 40 ms 40 ms 40 ms 65.166.52.167

Trace complete.