PDA

View Full Version : My G400 won't stay OC'd in win2k



EvilDonnyboy
31st March 2001, 21:37
For some reason, whenever the display mode is changed (be it a res change, refresh change), My G400 reverts back to default clock speeds. This happens when both when I OC using the Matrox Tweak Utility and MGA tweak.

It'd be at 150/200 when I boot up (checked using MGAtweak), but when i change my res Or enter a game (where res is changed), it reverts back to default clock speeds. Does anybody have a solution to this?

------------------
P3V4X | P3 650@897 | Matrox G400@171/233 | Viewsonic 17" E771 | 256 mb ram | Maxtor DiamondMax+ 40 | SB Live Value | Altec Lansing ACS45.2 | Win2k

newguy
31st March 2001, 21:46
I think, but I am not sure(as in haven't tried it yet http://forums.murc.ws/ubb/wink.gif ) that the latest release of the Matrox Tweak Utility cures this.

EvilDonnyboy
31st March 2001, 21:55
using 4.18.

But it doesn't only happen with the tweak utlity. It happens with MGA tweak 1.20. And both of the overclock correctly, but it reverts back to default speed when the display mode is changed.

------------------
P3V4X | P3 650@897 | Matrox G400@171/233 | Viewsonic 17" E771 | 256 mb ram | Maxtor DiamondMax+ 40 | SB Live Value | Altec Lansing ACS45.2 | Win2k

dZeus
1st April 2001, 00:19
This will only work with MGATweak:

turn on Clock montoring, and minimize to taskbar. Keep it running all the time. That way it will change back the clockspeed as soon as something (the things you mentioned) will reset the overclock.

MTSTU doesn't have clockmonitoring.

EvilDonnyboy
1st April 2001, 09:14
ty, problem solved. Although I would prefer it if i didn't have to have MGAtweak running all the time. But it's free speed, so u can't really complain.

------------------
P3V4X | P3 650@897 | Matrox G400@171/233 | Viewsonic 17" E771 | 256 mb ram | Maxtor DiamondMax+ 40 | SB Live Value | Altec Lansing ACS45.2 | Win2k