PDA

View Full Version : Having Problems with PD5.15 and OpenGL ?



Markus Selchow
1st July 1999, 18:00
Try the following: <A HREF="http://www.berkelium.com/OpenGL/sgi-download.html"target=_new>OpenGL® for Windows® by Silicon Graphics</A>

And please give some feedback if it cures the problems ... thanx

------------------
Cheers,
Maggi

Asus P2B-S @ 112MHz FSB * Celeron300A @ 504MHz
Heavily boosted by the Millenium G400 32MB SGRAM DualHead :)

Jake
1st July 1999, 19:18
Hi Markus!

What's the deal with this OpenGL by SGI package. I downloaded it, but as my PD5 sort of works except for a bug with icons that move, I'm not going to do an uninstall of it and install this, unless it's nessecary.

Could you please explain what this package does and why we would want to install it.

And what this with PD5.15 I only see 5.13 for download?

Regards,

Jake

[This message has been edited by Jake (edited 07-02-99).]

berserkk
1st July 1999, 19:28
I have nfi wot it is but ill try anything =) maybe it might get quakeworld working..

Markus Selchow
1st July 1999, 19:49
Hi Jake,

basically it is a late revision the OpenGL implementation for windows, done by the inventor of OpenGL (SGI).

I personally trust SGI more than MicroSoft ...

You'd only need the libraries of that SDK.

I cured a lot of problems back when I was using the beta2 ICD and I think it could help with this build also ... I use it at home anyway.

------------------
Cheers,
Maggi

Asus P2B-S @ 112MHz FSB * Celeron300A @ 504MHz
Heavily boosted by the Millenium G400 32MB SGRAM DualHead http://forums.gagames.com/forums/smile.gif

[This message has been edited by Markus Selchow (edited 07-02-99).]

Buuri
1st July 1999, 20:37
Anyone who is having problems with PD5 should make sure that one's motherboard BIOS is up to date as well as the AGP driver supplied by a respective motherboard manufactorer. Do this before complaining in here or contacting Matrox support.

Just worrying for their mental health under supposedly tons of complainings arriving at all times.


B


------------------
Excel 7.0, Winamp 2.23, Adobe Acrobat 4.0, QuickTime 4

cpt puget
1st July 1999, 21:31
maggi--- whats up with the 5.15? why did we get 5.13?????? does 5.15 have uninstall????

Markus Selchow
2nd July 1999, 00:02
http://forums.gagames.com/forums/biggrin.gif LOL http://forums.gagames.com/forums/biggrin.gif

I guess I was still a bit tired when I posted ...

I meant 5.13, of course ...

Sorry for that.

------------------
Cheers,
Maggi

Asus P2B-S @ 112MHz FSB * Celeron300A @ 504MHz
Heavily boosted by the Millenium G400 32MB SGRAM DualHead :)

that guy
2nd July 1999, 08:11
Burri, I think some of us have that much sense. But thanks anyway.

cpt puget
2nd July 1999, 10:47
burri, you seem to know what you are talking about, what are you using to oc your g200? i cant get anything to work.

arbymo
4th July 1999, 10:13
ok .. now i installed this file and got the following in the windows\system directory ..
opengl.dll and glu.dll ...
should i rename those to opengl32.dll and glu32.dll and replace the original files from microsoft ??
btw maggi . i remeber u posted a custom autoexec.cfg file for quake 2 .. but i lost it .. http://forums.gagames.com/forums/frown.gif .. anyone remeberes what thread was it ??
another question .. how one can do that timedemo in quake 2 ?? and should i disable sound or anythin else ?? if yes .. then how ??
thanx for the info guys ..
http://forums.gagames.com/forums/smile.gif

Buuri
4th July 1999, 16:44
that guy,

Sounds like you haven't read those "4.51 drivers are not working. BTW I have 1.2 BIOS" questions.. http://forums.gagames.com/forums/wink.gif

(I can't remember if there ever was 1.2 for G200 but that was just to make the point)


B

------------------
Excel 7.0, Winamp 2.23, Adobe Acrobat 4.0, QuickTime 4

Buuri
4th July 1999, 22:39
I was wondering about that too.

I installed those drivers and I did no reliable tests but Q2 timedemo went down ~1fps (or stayed the same but it's in my eye)

Since everything worked fine before and I didn't gain any performance I can't recommend it to anyone. (at this light)


B

------------------
Excel 7.0, Winamp 2.23, Adobe Acrobat 4.0, QuickTime 4

that guy
4th July 1999, 22:55
I tried renaming those files. Open GL won't run at all if you do that.

arbymo
5th July 1999, 09:39
yeah .. i did that too .. no quake2 if i rename those files ...
hoping for Markus to show up and shed some lights on that

Markus Selchow
5th July 1999, 18:28
Sorry for the delay, guys !

The files must not be renamed, just leave them as they are.

You might not notice any difference, but as I said before, it helped me to cure some OGL probs I had a couple of weeks back ...

...

It looks like you folks didn't see any difference using it or not.

Did you check out all OGL apps ?

Thanx for feedback though http://forums.gagames.com/forums/smile.gif

------------------
Cheers,
Maggi

Asus P2B-S @ 112MHz FSB * Celeron300A @ 504MHz
Heavily boosted by the Millenium G400 32MB SGRAM DualHead :)

Buuri
5th July 1999, 18:36
I just tried it with Q2 which is the only OpenGL game I have installed at the moment and I'm running all the apps in W2K.


B

------------------
Excel 7.0, Winamp 2.23, Adobe Acrobat 4.0, QuickTime 4

Markus Selchow
5th July 1999, 18:49
Hi Buuri http://forums.gagames.com/forums/smile.gif

No OGL screensavers ?
No OGL plugins for winamp ?

L8er,
Maggi

arbymo
7th July 1999, 14:21
ok ..
quake 2 still has the same performance ...
BUT ...
OGL screen savers doesn't any problems now as they used to .. ( can't shutdown windoze unless i end task 3dflying object ) ..
although i'm not sure if this was due to that sgi patch or not .. coz i lost hope on the OGL screensavers long time ago ...
thanx again Markus .. ur the man http://forums.gagames.com/forums/smile.gif
don't know about winamp plug ins though .. but i might give it a try .. which one is know to cause problems ??
later guys


------------------
GigaByte 6BXE, celeron 300A@464
128 PC100 RAM, G200 8 M SD @112.5 core.
driver 4.51 and bios 1.6 and holdin :)

arbymo
7th July 1999, 17:06
hmmmm ..
after doing further investigation .. i found that i still have problems with 3 OGL screen savers .. while 3d pipes and 3d maze doesn't cause ay problems .. others do .. http://forums.gagames.com/forums/frown.gif
this is really strange ..!!


------------------
GigaByte 6BXE, celeron 300A@464
128 PC100 RAM, G200 8 M SD @112.5 core.
driver 4.51 and bios 1.6 and holding :)

Markus Selchow
7th July 1999, 21:47
Hi Arbymo,

that is really strange ...

Maybe that patch was originally intended for Windows95 ...

Any particular reason why you stay with Bios1.6 & PD 4.51 ?

------------------
Cheers,
Maggi

Asus P2B-S @ 112MHz FSB * Celeron300A @ 504MHz
Heavily boosted by the Millenium G400 32MB SGRAM DualHead :)

psmcginnis
8th July 1999, 09:46
Hey folks,
I'm still having the same problems with OGL screensavers in that I have to "end task" the screensavers to recover my system after my monitor switches to powersaving mode. Otherwise they work great. Any comments?

My system: 300A celery @ 464MHz, G200 w/8MB SGRAM, PD 5.13, BIOS 1.6, 128MB PC100 SDRAM, WIN 98.

Later,

Paul M

arbymo
9th July 1999, 09:42
hmmm ..
staying with 4.51 and bios 1.6 ??
i dunno ..
maybee i'm too lazy to upgrade ..;-)
i'm quite happy with performance in D3D and OGL .. ( i posted my qauke 2 scores in the gamin thread )
seeing alot of people having too many problems with the 5.13 drivers and the lack of the uninstaller at that time made me wait for a while, but i'm downloading the new drivers and the uninstaller right now ..
if i really wanted the new drivers, it won't matter for the uninstaller ( format c:/s/q/u is pretty cool ;-) )
i'll give it a try and see what i get.
btw what did you mean by : maybee that patch was originally intended for Windows95 ...??
i'm using osr2 right now .. Grum made me think of Win98 could have better performance especially the AGP 2X issue ..
for the bios i'm now really confused ..
someone mentioned that if your card bios doesn't show at the boot up of the pc .. then you have one of those locked bioses !!
i have this issue ... unlike other vga cards i used .. this card bios doesn't show up at the start !!
besides .. does the new bios really affect the performance of the card ?? would it affect it's overclockability too ?? ( this is really important
as many people here said the bios upgrade didn't solve any of thir problems .. i'm still reluctant to the bios upgrade
btw Markus .. i remember you said you an SiS6326 AGP before ? or that wasn't you ??
anyone had any luck running the new DX6-OGL drivers for this card posted at SiS site ?
thanx again and sorry for the long post .


------------------
GigaByte 6BXE, celeron 300A@464, 128 PC100 RAM,
G200 8 M SD @112.5 core. driver 4.51, bios 1.6 and holding :)