PDA

View Full Version : Half Life & G400...... please help



Snark
6th October 1999, 03:32
Uh....... I've got this problem with half life. Whenever I start a game either on single player or multiplayer, the game runs properly for a while, then buckles up. Graphics are frozen and the sound is screwed... Any ideas?

I've got all the latest drivers to date (i.e. ICDG400 driver and driver is version 5.25). The game itself is also patched to the latest version running on OpenGL.

I don't believe that I'm overkilling the card or anything, because I'm only running it on 640 x 480.


My PC:
PIII 500 on a ABit BE-6, SB Live,
256 mb SDRam,
G400 32 Mb Ram,
17GB Seagate H.D.D, (dunno why I put that there)

My Autoexec.cfg file is as follows:
bind 1 slot1
bind 2 slot2
bind 3 slot3
bind 4 slot4
bind 5 slot5
bind 6 slot6
bind 7 slot7
bind 8 slot8
bind 9 slot9
bind 0 slot10
gl_ztrick "1"
gl_dither "1"
gl_polyoffset "2"
gl_lightholes "1"
gl_keeptjunctions "1"
r_decals "1"
r_drawviewmodel "1"
r_shadows "0"
cl_himodels "1"
gl_texturemode "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
gamma "3.0"
gl_playermip "0"
gl_picmip "0"
gl_round_down "0"
gl_texsort "1"
gl_overbright "1"
scr_conspeed "8000.00"
gl_palette_tex "1"
r_decals "2000"


Anything I missed out? Hey sorry I'm kindof a newbie at this http://forums.murc.ws/ubb/smile.gif

Maggi
6th October 1999, 05:36
gl_ztrick "0"
gl_dither "0"
gl_palette_tex "0"

r_shadows "1"

... for a start http://forums.murc.ws/ubb/wink.gif

Wait until Kruzin pops in, he's the best Half-Life tweaker for G400 around ...

http://forums.murc.ws/ubb/smile.gif



------------------
Cheerio,
Maggi
________________________
Asus P2B-DS @ 103MHz FSB
2x P3-450 @ 464MHz
512MB CAS2 SDRAM
Millenium G400 32MB DH

HedsSpaz
6th October 1999, 05:38
He he... one thing I notice right away is that in your system conf you have an SBLive. Now I don't have any direct experience, I still have a G200, but I've seen lots of people mention problems with the SBLive and the G400. Unfortunately the answer to the problem doesn't seem to help everybody, but here it is anyway.
Disable the SB16 emulation if you don't need it. Make sure that the SBLive and the G400 are not on the same IRQ. Try 5 or something for the SBLive and 10 or above for the G400. You may have to force it in the BIOS. I don't know if that'll help but of seen lots of other people saying that their games crash a lot simply because of that or similar conflicts.

Good Luck,
HedsSpaz

Snark
8th October 1999, 03:13
This may sound kinda stupid, but what exactly
does
gl_ztrick "0"
gl_dither "0"
gl_palette_tex "0"
r_shadows "1"

do? I'm bad at this http://forums.murc.ws/ubb/smile.gif

And..... how do I disable SB16 Emulation?


--Everyone wants a snarky...... YAEAH RIGHT--

DigitalWelfare
8th October 1999, 08:15
why are you only running 640x480? try 1024x760 should work/look better.

Snark
9th October 1999, 08:44
PLEASE READ MY NEW TOPIC @ http://forums.murc.ws/ubb/Forum4/HTML/001386.html

Thanx!!!


--Everyone wants a snarky... ... YEAH RIGHT--