PDA

View Full Version : Well...where's the turboGL and new PD???



kelin
7th October 1999, 07:25
From everything I have read, the new driver set was due out yesterday. I would not have even shelled out the $250 for this card if I had not expected the new drivers...due to less than satisfactory perfomance on some games. Also, the Unreal patch/driver, etc was also supposedly due out by the 8th...Where is this stuff???
If I am wrong about the date, or it was released, I am sorry...and someone, please inform me re: the correct info...
BUT, my V3 3000 ran most stuff ok...fast card, but not much on the visual dept...So I went for the G400 Max...got lucky (I Hope???) and got one for the few days a coupel of weeks ago, when they were in stock...
So Matrox, what is going on with this???
Please inform us as to the status...
You know, my friends thought I was nutz buying the G400 Max with the GeForce, Savage 2000, etc...so close...but I figured that with the new PD and Turbo Gl coming out the card would be a monster...and while its not bad now, it certainly is lacking in some areas...
Thanks for letting me VENT...
Kelin

CoolBreeze
7th October 1999, 07:31
Yo Buddy,

I dont know if your clock or watch is screwed up but...over here in South Carolina the date is Oct. the 7th. So the drivers are due out (like you said) on Oct. 8th...(which will be tomorrow.)...hope i could help you out some. Are you living in a cave somewhere?

------------------
P3 500(not overclocked)
128 MB PC100 SDRAM
SE440BX-2 Motherboard by Intel
Seagate 8.4 gig HDD
Diamond MX300 Sound Card
AOpen 40x CD ROM
Ethernet 32 bit PCI Card
Motorola Cable Modem
Matrox G400 32 OEM Single Head @150
17" CRT Monitor
Altec Lansing 2 Speakers and Sub

----CoolBreeze aka KAST----

kelin
7th October 1999, 07:35
Well...ya got me...as I said in my post, if any of my info was wrong...
Well, it looks like it was...cause I had the damn date WRONG!!!
You know, waiting for this stuff...checking everyday, etc...guess I am getting a little tweaked....finally got the G400 MAX running in linux(have Nt, 98, and Linux on my box) and while I was extremely happy to have everything running well...I might have ended up a bit giddy...
SORRY MATROX ...AND ANYONE WHO I MIGHT HAVE OFFENDED...HOPEFULLY, I WILL BE HAPPILY DOWNING THEM TOMORROW...
THANKS FOR THE HEADS UP...
Kelin

Ant
7th October 1999, 07:38
Just repost it on Saturday when they haven't appeared http://forums.murc.ws/ubb/smile.gif


[This message has been edited by Ant (edited 10-07-1999).]

IceStorm
7th October 1999, 07:41
Unreal, version 338c, has D3D and OpenGL support. D3D on the G400 MAX runs almost as fast as a V2 SLI rig when configured as follows:

1024x768
16 bit color
Medium World detail
Medium Skins detail
Detailed textures

I get 20 to 25FPS lowest, and about 40~49FPS average on the Turbine map against the computers. My V2 SLI rig yields 29FPS lowest, 59FPS average. Turbine appears to be more texture-intense than other maps, and the V2 SLI handles it very well (remember, at the core, UT is still a GLide game).

turboGL stuff comes out TOMORROW, October 8th (cross yer fingers for DX7 optmizations). It isn't Matrox's fault if you live across the International Date Line and it's tomorrow over where you live :-)

And waiting a couple weeks for drivers isn't that bad. At least you didn't go through the YEAR WAIT for the G200's drivers like some of us did. :-)



------------------
Primary System: PIII-540 (450@4.5x120), Soyo 6BA+ III, 2x128MB PC100 ECC SDRAM CAS2, G400 MAX in multi-monitor mode. V2 SLI rig. Two Mitsubishi Diamond Pro 900u monitors, 3Com 3C905, SoundBlaster Live!, DeskTop Theater DTT2500 DIGITAL Speaker System (Sweeeeeet!), 2nd Parallel Port, WD AC41800 18GB HD, WD AC310100 10GB HD, Toshiba SD-M1212 6x DVD-ROM, HP 8100i CD-RW, Epson Stylus Pro, Sharp JX-9400 LJ-II compatible, OptiUPS PowerES 650, MS SideWinder Precision Pro USB joystick, Logitech 3-button mouse, Mitsumi keyboard, Win98 SE, Belkin OmniCube 4-port KVM, 10/100 5-port Linksys Ethernet switch (30~40MB/min under Win98SE)

Secondary System: PII-266, Asus P2B BIOS 1008, 1x128MB PC100 ECC SDRAM CAS2, Millennium II, 3Com 3C590, ADSL Modem 640kbit down/90kbit up, 3Com 3C509, Mylex BT-930 SCSI card, Seagate 2GB Hawk, NEC 6x CD-ROM, Linux distro S.u.S.E. 6.1 (IP Masquerade works!)

Tertiary System: DFI G568IPC Intel 430HX chipset, P200MMX, 4x64MB EDO Parity RAM, Millennium II, Intel Pro/100+ client NIC, SoundBlaster 16 MCD, Fujitsu 3.5GB HD, WD 1.2GB HD, Creative Dxr3 DVD decoder card, Hitachi GD-2500 6x DVD-ROM, Win98 SE

All specs subject to change.

kelin
7th October 1999, 16:31
Hey Ice...saw your post...How do you like the Soyo...I got one a couple of months ago to replace my Abit BX6 2.0...the abit wouldn't run the 256 Megs of Enhanced HSDRAM PC133, and I spent too much on that stuff not to have it work...I have since read alot about the instability of the BX 6 2.0 and how it won't run about 129Mhz(which is exactly how fast my ran...129Mhz with my old P2 400 at 2-2-2Cas...btw, this was with PC100). Anyway, after reading up on mobos, I decided to go for the Soyo BA6 +III...so far, I really like it...have no prob runnning my P3 450 at 126Mhz (567)all DAY...one of these days I hit 600...(Yeah, after I get that K7 600...hehheh)...
Well, just wondered if ya like the Soyo...
Kelin
ps...here's to the drivers coming out tomorrow...
System:
98, Nt, and RH 6.0 (can't go to 6.1 due to kernel not working with the Creative Live Value Driver...at least that is the error I got when I ran a Mandrake 6.1)
Soyo BA6 +III
256 megs HSDRAM PC133 (still have 128 of the PC100...pretty fast stuff, for 100)
P3 450
Adaptec 2940U2W
Quantum Atlas 10K 9.1G 160M/s
IBM Ultrastar UW 4.5G
Samsung 4.3G UDMA
Matrox G400 MAX
Creative Live Value
Etherlink 3C900 for Cable Modem(roadrunner)
LS-120
40XCD
Floppeter
17" CTX .26

Phlex
7th October 1999, 17:11
Hey Icestorm, I'm surprised you're only getting 40-49 fps with your Max and your overclocked P3-450(450x120). I would think your Max should out perform your V2 SLI Rig. I have a P3-500(500x120) and with the same setting you use I get a low fps of 45 and that's only at the begining and avg fps of 85 fps with the hud and 94 fps w/o hud in Turbine with 4 bots. I'm using PD 5.25 with the standard icd, the beta is too flakey for me, Kingpin locks up now and than and GL Quakeworld doesn't work.

I love my G400 Max. I can finally say I've forgiven Matrox for the G200.

Phlex



------------------
Asus P2B-DS (v1010) Dual P2 450, 128 MB Corsair PC100 Cas2, Seagate 9.1 Gig Cheetah 39102LW LVD, G200 8 MB SGRAM, SB 128 PCI, Hollywood Plus DVD Decoder, 3Com 905B-TX, Sony 5x DVD, Yamaha CRW 4216. Samsung SH2204 4 Port 10/100 Hub. Altec Lansing ADA 305 Speakers, Running NT4 Server Enterprise w/ SP5.

Asus P3B-F (bios v1003A) P3 500 O/C 500x120 600 MHz. 128 MB Corsair PC133. IBM 18 gig GXP, G400 Max, SB Live, 3com 905B-TX, Sony 5x DVD, Klipsch Pro Media v2 400 Speakers. Running Win98 SE.

Max Credit
7th October 1999, 21:29
I just got the Soyo 6BA+IV (different from the +III as it has the UDMA/ATA66 on board controller) It's a nice piece to be sure!

Max

------------------
P3 500 OCed to 600 MHz (5x120)
Soyo SY-6BA+IV
128 MB Micron -8E
IBM 14.4 GXP
G400-Dual Head
20" Dell D2026T Trinitron
19" Gateway VX900T Trinitron
50x Asus CDROM
SB Live- Value
Matsushta 4x/8x SCSI CD-R
Adaptec 2940U
SupraExpress 56e SP external
MS DSS80 Digital Sound system

bunnymud
8th October 1999, 12:23
Great to hear things about the Soyo MB. I am either gonna get the III or IV version in a few days. Also I think we will be lucky if the drivers comeout today, but I can wait a few days longer, G400 max is runnin just fine.